20.9.2011

Viikonloppuretkeilyä

Viimeviikonloppu oli ensimmäinen "autollinen" viikonloppumme, ja siitä piti tietenkin ottaa heti kaikki irti, sillä eihän sitä tiedä, jatkuuko G:n työt ja auton vuokraus enää marraskuun jälkeen. Aamuisen suunnittelun jälkeen päätimme aloittaa tutkimusmatkailun Dandenong Rangesestä, joka on siis suuri kansallispuisto n. 45 minuutin ajomatkan päässä Melbournen keskustasta. Matkaoppaassani vinkattiin aloittamaan retki hassun kuuloisesta Ferntree Gully -kylästä, jonne päätimme sitten suunnata. Onneksi törmäsimme tien varrella Visitors Information Centreiin, jossa hyvin ystävällinen vanha pariskunta antoi meille karttoja ja esitteli paikan tärkeimmät nähtävyydet! Kävi nimittäin ilmi, että siellä on niin paljon tekemistä ja hyviä patikkapolkuja, ettei kaikkea oikein edes ehdi yhdessä päivässä.

Menopelimme Nissan Tiida


Navigaattori pelastaa!

Ehdotan, että Suomeenkin lanseerataan iskulauseet rekisterikilpiin!
Niissähän voisi lukea vaikka "Finland - the land of thousand lakes"

Marssittiin tonne sisälle ja sanottiin, et me tultiin tänne, ei hajuukaan mitä kaikkee
täällä on ja mihin pitäisi mennä. :D Ja apu löytyi!

Aloitimme alueen tutkimisen läheiseltä patikkapolulta, joka kulki saniaisten täyttämän metsän halki. Polun alussa oli piknikpaikka, jossa oli runsaasti eksoottisia lintuja sekä turisteja, jotka syöttivät papukaijoja. Olimme nähneet papukaijoja jo Sinisillä vuorilla (hieno kansallispuisto sekin, Sydneyn lähellä), joten emme olleet niistä kovin ihmeissämme, mutta sen sijaan eräs toinen kohtaaminen metsäpolulla sai ainakin meikäläisen pomppamaan sivuun säikähdyksestä. Polun vierestä kuului nimittäin yhtäkkiä rahinaa, mutta ääntä ei aiheuttanut käärme, vaan hullunkurinen, kissan kokoinen pörheä otus, joka oli puoliksi työntynyt pieneen koloon maassa! Luulimme otusta muurahaiskarhuksi, mutta myöhemmin Google tiesi, että kyseessä olikin nokkasiili eli spiny anteater. Ötökkä nosti vähän väliä päänsä esiin kuopasta tonkimisen lomassa, ja sen naamassa saattoi havaita kummallisen pillin muotoisen "kuonon", jolla se ilmeisesti kaivaa syötävää maankoloista!


Kakadu

Patikkapolku metsän halki

Nokkasiili yllätti polun varressa

Hassun näköisiä saniaisia metsäpolulla

Puun aukossa

Eksoottinen lintu, jonka nimeä en jaksanut googlettaa

Nainen syötti papukaijaa piknikpaikalla

Lisäksi kävimme rhododendropuistossa, jonka taustalla siinsi upeat vuoret. Mutta hienoimmat näkymät säästyivätkin retken viimeiseen etappiin, Burke's Lookouttiin Corhanwarrabul-vuorella. Sieltä avautui henkeäsalpaavan upea maisema laaksoon, ja horisontissa saattoi nähdä Melbournen keskustan pilvenpiirtäjätkin. Todella upeaa!!

Laughing kookaburra Rhododendro-puistossa. Tämän linnun laulu kuulostaa muuten hysteeriseltä
apinan naurulta!! En edes tiennyt, että linnusta voi päästä sellaista ääntä

Rhodopuiston nättiä maisemaa

Kotoisia koivuja, toisella puolella maapalloakin :o

Rhodopuistossa oli paljon nättejä kukkia

Maisemat rhodopuistossa oli upeat

Kukkia rhodopuistossa

Rhodopuistosta tämäkin

On the edge of the world

Maisemaa Corhanwarrabul-vuorelta

Tavattiin symppis kookaburra-lintu myös Corhanwallabul-vuorella

Sunnuntaina ajelimme J:n työpaikan lähellä olevaan, isoon Direct Factory Outlet (DFO)-ostoskeskukseen, josta tuli ostettua joitakin vaatteita sekä lenkkitossut. Tämän jälkeen ajelimme lähellä olevaan, rannalla sijaitsevaan Sandringhamiin. Kävelimme Brighton beachillä, jossa pääsin keräämään simpukoita, sillä ranta oli niitä pullollaan ja siitäkös olin ihastuksissani! (Olen saanut joskus lempinimeksi "Niiskuneiti", koska minulla on kuulemma samanlainen otsatukka ja obsessio "näkinkenkiin")

Rantaviivaa riittää tuolla alueella useamman rupeaman verran, ja käväisimme myös Half Moon Bayllä ihailemassa kauniita maisemia. Päivän kruunasi juoksulenkki kotialueemme St. Kildan rannalla, samaan aikaan kun kirkkaanoranssi aurinko laski horisontissa ja kaupungin valot kimmelsivät taustalla kohoavissa pilvenpiirtäjissä. Mikä upea viikonloppu!

Brighton beachin kävelyreitillä oli hauskoja koristelaattoja

Brighton beachin kävelyreitti

Half moon bay

Hauskoja värikkäitä pukukoppeja Dendy beachillä

Simpukoita Brighton beachillä

1 kommentti: