8.10.2011

[Iloisia] Muutoksen tuulia! / [Happy] Changes in the air!

Summary available in English - scroll down to end of post 

Tänään meillä on iloisia uutisia kerrottavana!

Ensinnäkin olemme nyt muuttaneet ja asustelleet onnellisina uudessa asunnossamme, joka sijaitsee siis n. kilometrin päässä edellisestä, edelleen St. Kildassa lähellä Melbournen keskustaa. Asuimme aikaisemmin lähempänä St. Kildan Fitzroy-katua, johon ehdimme tykästyä eläväisyyden, runsaan ravintolatarjonnan sekä lähellä sijaitsevan supermarketin ja elokuvanvuokrausautomaatin johdosta. Tästä syystä huolestuin vähän, miten viihdymme uudessa asunnossamme joka on vähän syrjemmässä, mutta hyvin on mennyt. Läheltä kulkee ratikka keskustaan ja kaikki on edelleen suhteellisen lähellä, mukaanlukien upea Albert-puisto, jossa voi juosta n. 6 kilometrin lenkin kauniin tekojärven ympäri, ihaillen taustalla kohoavaa keskustan pilvenpiirtäjien silhuettia.

Vehreä etupiha

Olohuoneemme, ovet takana vievät makuuhuoneeseen ja kylpyhuoneeseen; keittiö oikealla

Tältä näyttää myös vehreä kotikatumme!

Ainut huono asia asunnossamme lienee kylmyys ja kosteus. Onneksi täällä on kuitenkin peräti yksi patteri olohuoneessa, jonka J sai toimimaan. Kosteudelle ei voi kuitenkaan mitään, ja se häiritsee siinä mielessä, että a) vaatteet vaativat jopa 5 päivää kuivuakseen sisällä (onneksi on kuitenkin kuivausrumpu ja ulkona naru), ja b) minun, siis H:n, luonnonkihara tukkani menee pörheäksi ja otsatukkani kihartuu naurettavan näköiseksi laineeksi, johon ei auta föönaaminenkaan.

Hämppikset ovat myös vähän ruvenneet pelottamaan, kun näin mustan lukin näköisen yksilön vessassamme, ja ilmeisesti ne viihtyvät myös pihalla olevassa kuivaustelineessä (mistä syystä olenkin yrittänyt, tosin turhaan, saada vaatteita kuivumaan sisällä). Enemmän kuitenkin säikähdin öisestä kohtaamisesta rotan näköisen olennon kanssa. Olin tulossa myöhään kotiin ilmaiskeikalta, ja kuulin outoa rapinaa. Pihamme puuaitaa pitkin juoksi n. 50 cm pitkä, rotan näköinen olento, joka kiipesi aidan viereiseen puuhun ja jäi oksalle kyyhöttämään, tuijottaen minua kiiluvilla silmillään. Ötökällä oli karvattomat korvat ja se muistutti paljonkin jättiläismäistä rottaa. Olin kauhuissani, oli vähintäänkin pelottavaa nähdä sellainen ötökkä keskellä yötä kotipihallaan!

Kirjoitin kokemuksestani myöhemmin vuokranantajallemme (joka siis asuu normaalisti asunnossamme), joka vastasi hyväntuulisesti saaneensa hyvät naurut viestistäni, ja totesi että kyseessä on opossumi; pörröinen otus, joka vastaa kai enemmän oravaa, kuin rottaa. Harmiton periaatteessa, mutta tuhoaa kai puita ja pensaita kaupunkiasustusalueella. Pikaisen googletuksen perustella selvisi myös pari muuta faktaa: opossumi on pussieläin, ja se on aktiivinen nimenomaan öisin - päivisin se ilmeisestikin nukkuu puunkoloissa.

Juuri tämmöiseen ötökkään törmäsin etupihallamme
(Kuva Wikipediasta/Adam J.W.C)

Mutta se opossumeista, ajattelin vielä kertoa viimeviikonlopusta. Teimme taas päiväretken: tällä kertaa kävimme Morningtonin niemimaalla, joka sijaitsee n. 1,5 tunnin ajomatkan päässä Melbournesta. Morningtonissa on mm. hienoa luontoa, eläinpuistoja, puutarhoja ja pensassokkeloita (miksi niitä tuntuu olevan joka paikassa?), rantoja, patikkareittejä ja jylhiä näkymiä. Ajoimme 305 metriä korkealle Arthurs Seat -vuorelle, kävelimme läheisessä puistossa ja ihailimme maisemia, sekä kävimme myös Cape Shanckissä  ja niemimaan kärjessä Point Nepeanissa. Cape Shanckissä oli majakka ja hieno kävelyreitti kallioita pitkin, Point Nepeanissa puolestaan iso ja aaltoisa ranta.

Vaikka pidinkin maisemista ja kävelyreiteistä paljon, niin päivän kohokohta taisi kuitenkin olla viimeinen etappimme, Peninsula Hot Springs eli Niemimaan kuumat lähteet -kylpylä. 20 dollarin sisäänpääsymaksu antoi pääsyn ulkoilmassa sijaitseviin altaisiin, joita oli vähintään tusinan verran eri lämpöisinä (35-45 astetta). Löytyi mm. tippukiviluolalähde sekä näköalalähde, ja hauska jalkapohjia hierova, pyöreillä pikkukivillä vuorattu kävelyallas. Lisäksi paikasta olisi löytynyt saunakin, jossa emme kyllä käyneet, sillä huomasimme asian vasta lähtiessämme. Olimme joka tapauksessa mielissämme, että päätimme tulla lähteille myöhään illalla, sillä tunnelma oli todella romanttinen: vaikka olikin hiukan viileä, lähteissä oli ihanan lämmin, ja tunnelmavalaistus, kirkas tähtitaivas ja heinäsirkkojen siritys takasi unohtumattoman kokemuksen. Mikä ihana paikka täydelliseen rentoutumiseen luonnossa patikoinnin jälkeen!

Värikäs lounaspaikkamme Dromana-kylässä

Näkymiä Arthur's Seat -vuorelta

Pikkuinen sorsanpoikanen Arthur's Seat -puistossa

Sorsalampi  Arthur's Seat -puistossa

Cape Shanck

Point Nepeanin ranta
Pelleilyä Point Nepeanin rannalla
(nuo "pupunkorvat" ovat jättimäisiä simpukoita, joita oli rannalla paljon!)

Peninsula Hot Springs - täydellisen rentoutumisen tyyssija (kuva googlesta)



Mainitsin muuten tämän postauksen alussa, että meillä on useampi iloinen uutinen, ja jos jäitte odottamaan sitä toista iloista uutista, niin kärsivällinen lukemisenne palkitaan ja voin ilokseni kertoa nyt, että olen saanut töitä! Maanantaina aloitan toimistoassistenttina kansainvälisessä firmassa, ja työpaikkani sijaitsee vaivaisen parin kilometrin päässä asunnoltamme. Pesti vaikuttaa mukavalta ja monipuoliselta; ei olisi parempaa voinut toivoa. Ja mitenkä sen sitten sain? Ironista kyllä, en yhdenkään rekrytoimiston kautta, vaikka olinkin jo ehtinyt rekisteröityä tusinaan. Olin ladannut CV:ni seek.com.au -palveluun, joka on siis hyvin samantapainen, kun Suomessakin oleva Monster. Kyseinen firma otti minuun suoraan yhteyttä ja pyysi haastatteluun, myöhemmin tarjosi paikkaa. Kävi siis erinomaisen hyvä tuuri!


Summary in English: 

Today we have some great news to tell you!

First of all we have moved in our new apartment, just one kilometer away from our previous one close to Fitzroy street. The new apartment is nice and spaceous, and we like it very much, except for the cold and humid air (it really is so humid that it can take up to 5 days for clothes to dry inside, which is a bit annoying). Just a bit worried about spiders, but my encounter with a small black spider in the toilet was nothing compared to what I saw in the front yard a couple of days ago when I was returning from a gig late at night. A giant (50 cm) rat-looking creature ran on the fence and then up a tree, staring at me creepily. Turned out it was an opossum, not a rat. It's a marsupial and a nocturnal animal, which stays in tree hollows during daytime.

Last weekend we went to Mornington Peninsula, a beautiful place with great walks, beaches and clifftop views. Perhaps the most enjoyable part of the day was when we visited Peninsula Hot Springs after a day in the outdoors. It was a gorgeous place, with several warm pools in the open air. The darkness of the night, romantic lightning, starry sky and cricket sounds made it an unforgettable experience. What a great place to relax after a day of bushwalking!

So what about the other great news? It's that I (H) have finally gotten a job! I'm starting as an administrative assistant in an international company just 2 kilometres away from our home. It's a varied role and I'm really excited about it!

9 kommenttia:

  1. Päätin olla ahkera ja viimein kommentoida teidän viralliseen matkablogiinne (vaikka olenkin seuraannut sitä jo pidemmän aikaa). On ollut mukava lueskella teidän kokemuksista "suuressa maailmassa". Uusi kämppänne näyttää ihanan vehreältä! Ah, ihan matkakuume iskee...!

    H, hienoa myös kuulla että töiden suhteen tärppäsi! Kyllä etsivä töitä löytää. : ) Kuinka pitkä pesti on kyseessä?

    Tähän läppuun vielä yksi juttu: olen lähdössä piakkoin pienelle ulkomaanmatkalle (14.-18.10.) ja lähettäisin teille mieluusti kortin määränpäästä! Voisitko H lähettää sen vaikka sähköpostitse (olettaen että pysytte aloillanne jokusen viikon)?

    Eipä mulla muuta tähän hätään, aurinkoista kevään jatkoa sinne Ausseihin! <3

    -Maaria

    VastaaPoista
  2. Moii!! Kivaa kun kommentoit :) Oh, olet lähdössä reissuun? Yay, ois kivaa saada kortti! Laitan osoitteen tulemaan :) Asumme nykyisessä paikassa vielä marraskuun loppuun asti, joten no worries!

    Pestini on toistaiseksi voimassa. Nykyviisumi mahdollistaa työskentelyn 6kk asti samalla työnantajalla, mutta ois toiveissa saada päivitettyä meidän viisumistatusta - saa nähdä miten käy! Hyvin ollaan kyllä viihdytty täällä Melbournessa, että ihan heti ei oo tarvetta vaihtaa maisemia. Tosin on kova ikävä teitä kaikkia Suomessa!<3

    /H

    VastaaPoista
  3. Onnittelut sekä asunnosta että työpaikasta! Perin äkkiä työtä löytyi onneksi (vaikka varmasti hakuaikana tuntuu iäisyydeltä), hienoa!

    VastaaPoista
  4. Moikka, kiva blogianne lukea. Tormasin Dundernewsin kautta...Nuo "pupukorvat" ovat cuttlefishin jaamistot jotka usein huuhtoutuvat rannalle ja esim linnut kovasti nokkivat ja pitavat niista :)

    VastaaPoista
  5. Anu: Kiitos!! Tämä on hyvä alku meille, ehkä saamme vielä työmahdollisuuksien myötä paremmat viisumitkin, niin voimme jäädä pidemmäksi aikaa!

    Mclehto: Mukavaa, että pistäydyit blogiimme! Hmm, kyseessä ei siis olekaan simpukka, niin kuin luulin? Jännä juttu!

    Lisäksi siellä rannalla oli jotain tosi outoja, isoja hyytelömäisiä, läpinäkyviä limakasoja. Tietääköhän kukaan mitä ne mahtoivat olla? Sörkittiin tikulla ja kummasteltiin mitä ne oikein olivat, mutta ei keksitty xD

    T. H

    VastaaPoista
  6. Jellyfish??? Googlaa images, ehka nayttaa tutuilta?

    VastaaPoista
  7. Mclehto: Niin, kyllä mullekin tuli ensimmäisenä mieleen että saattaisivat meduusoja olla. Mutta aiemmat näkemäni meduusat (Thaimassa) näyttivät kyllä aivan erilaisilta kuin ne mitä näimme Point Nepeanissa. Kaippa niitä meduusoitakin on sitten niin montaa eri lajia, että näyttävät ihan erilaisilta.

    VastaaPoista
  8. Vai ötökkä!! Opossumithan ovat mitä suloisimpia otuksia, mitä maa päällään kantaa :D

    Nimin. eläinhöperö :)

    P.S. Kiitos toisestakin vinkistä, eli tuosta, että seek.com.au sivustolle kannattaa ladata CV :)

    VastaaPoista
  9. Hehe, ensimmäinen kohtaamiseni opossumin kanssa oli kieltämättä melko pelottava, mutta kyllä haluaisin kovasti kohdata sen uudestaan! Olen kyllä edelleen sitä mieltä että se näyttää liikaa rotalta ollakseen söpö xD Koalat ovat minusta suloisempia!

    Eipä kestä, hienoa jos vinkit tulevat tarpeeseen :)

    -H

    VastaaPoista