12.11.2011

Niin amerikkalaista / It's so American

Summary available in English - Scroll down to end of post 

Hieman häpeillen tunnustan, että yksi iltaisista rentoutumistavoistani on lueskella naisten juorulehtiä, kuten esim. Woman's Dayta, joka ilmestyy viikottain - vähän niinkuin Me Naiset tai Anna. Täällä naisten viikkolehdissä on kuitenkin huomattavasti enemmän julkkisjuoruja kuin suomalaisissa sukusisarissa. Varsinkin Brittien kuninkaallisia koskevat jutut ovat joka lehden vakioaiheita (jokainen yksityiskohta, kuten Katen ohimossa nähtävillä ollut arpi raportoidaan yksityiskohtaisesti).

Woman's Dayssa vakiotavaraa ovat myös reseptit, ja halusin kirjoittaa tästä aiheesta erityisesti siksi, koska eräässä äskettäin ilmestyneessä lehdessä oli oudoimpia syntymäpäiväkakkuja, mitä olen ikinä nähnyt. Vai mitä itse olette mieltä sokerikuorrutteella ja -massalla kuorrutetusta merenneito-Barbie-nukesta?? Minusta kakkujen kuvia oli hauska katsella, mutta en voi uskoa, että niitä julkaistaan reseptien kera. Siis värkkääkö joku täällä oikeasti tuollaisia lastenkutsuihinsa? Koska en ole törmännyt tällaiseen ilmiöön Suomessa, niin ajattelin että hauska jakaa se tässä.


Merenneito-Barbiekakku. Reseptin mukaan menee 3 tuntia 10 minuuttia valmistaa.

Viidakkokakku. Valmistuu reseptin mukaan 2 tunnissa. Öh joo, ehkä ammattileipurilta?

Voisin kuvitella, että tämäkin ilmiö on amerikkalaista perua, sillä jotkut tavat tai perinteet tuntuvat täällä hyvin amerikkalaismaisilta. Esimerkkinä joulu, jonka lähestymisestä tulee pakosti tietoiseksi jos liikkuu kaupoissa vähääkään. Hiljattain David Jones -tavaratalossa mainostettiin järjestettävän joulutilaisuus joulupukkeineen, ja ajattelin piipahtaa tapahtumassa saksalaisen ystävättäreni kanssa, sillä se oli ilmainen. Huvittavaa oli, että meidän molempien ennakkomielikuvat tapahtuman luonteesta eivät osuneet lähimaillekaan oikeaan. Kuvittelimme, että tavaratalossa olisi iso kauniisti koristeltu joulukuusi, jonka edessä joulupukki istuisi hienossa asussaan ja pitäisi lapsia vuoron perään sylissään, kauniiden joululaulujen soidessa taustalla. Mutta ei, ei sinnepäinkään! Tapahtuma oli ulkona tavaratalon edessä, auringon porottaessa kirkkaana taivaalta. Joka paikassa oli värikkäitä ilmapalloja ja räikeisiin punavihreisiin asuihin pukeutuneita hauskuttajia. Lavalla hyppi Puuhapete kavereineen hirvittävän möykkämusiikin tahtiin. Siis mitä ihmettä?? :D

Eurooppalaisena voi olla vaikea päästä aitoon joulutunnelmaan täällä, sillä minusta tuntuu ainakin siltä, että joulusta on tehty räikeä show amerikkalaismaiseen tapaan. No, jos joulun tulosta ei voi iloita, niin ainakin voi iloita kesän tulosta! Tai siis upeasta keväästä. Kaikkialla on niin kaunista, ja puiden lehdet loistavat niin kirkkaan vihreinä. I love it!

Keväänvihreää kotikadullamme

Summary in English

I'm a bit ashamed to admit I read the Woman's Day and other women's gossip magazines in the evenings, when I want to relax. These magazines often have more stories about celebs than Finnish women's magazines. There's a lot of stories about the UK royalties, and every detail regarding Kate, William, Pippa etc. are reported. Another thing which Women's Day always has is food recipes. One recent magazine had recipes for children's birthday cakes. I was so dumbstruck to see a cake made out of a Barbie doll!! Is it just me, or is it a bit over the top?

I thought it's fun to look at pictures of the cakes, but there were not only pictures but also recipes for them! I just can't believe someone would actually go through the trouble of making a thing like that! These kind of cakes are unseen in Finland, and I thought it might be interesting to share this detail with you. I think it is some kind of American thing, as is Christmas here, too. I recently went to David Jones to see a Santa Claus event, and it turned out to be completely different from what I imaged. Balloons, bright colors, performers wearing super-tacky red and green outfits, Bob the Builder, disco music! This was very different from the Christmas we celebrate in Finland. It was interesting to see, but unfortunately I couldn't quite get in Christmas mood with the show.

2 kommenttia:

  1. Hei vaan! Kiva blogi teillä:) Suuntana on meidänkin perheellä lähivuosina Australia:)
    Noista kakuista sen verran, että itse kondiittorina olen tehnyt vastaavanlaisia kakkuja ja juurikin barbie-kakkuja useita. Kurkkaapas joskus suomalaisia kakkublogeja, sieltä löytyy myös kaikenlaista. Kyllä Suomessakin osataan;)

    VastaaPoista
  2. Anonyymi: Heippa, kiva kun kommentoit blogiimme! Oho, sepäs jännä sattuma!! Minusta on yllättävää kuulla, että Suomessakin harrastetaan Barbie-kakkuja, olin aivan varma että se on jotain periamerikkalaista jota ei varmasti näkisi Suomessa! Mutta ehkä Suomessa kuitenkin pienemmässä mittakaavassa ja vain erittäin innokkaiden harrastajien keskuudessa, näin ainakin uskoisin. Suomessa vastaavat reseptit tuskin päätyisivät valtavirran viikkolehtiin, vaan niitä löytää ehkä juurikin jostain harrastajapiirin blogista.

    Hauskaa kuulla että olette tulossa Australiaan! Olette varmasti tehnyt hyvän päätöksen. Toivottavasti saatte blogistamme matkailuideoita :)

    VastaaPoista