Summary available in English - scroll down to end of post
Meillä oli pari viikkoa sitten töissä International Food Day, jolloin jokaisen piti tuoda jotain ruokaa omasta kulttuuritaustastaan. Taustatietona siis, että oma työpaikkani on oikeastaan melko monikulttuurinen, sillä meillä on ihmisiä mm. Australiasta, Uudesta-Seelannista, Perusta, Argentiinasta, Turkista, Ranskasta, Saksasta, pian Malesiasta ja tietenkin allekirjoittanut Suomesta. Oli hauskaa varautua omalla tahollaan tähän tapahtumaan ja nähdä minkälaisia ruokia muut paikalle toivat!
Itse päätin siis väsätä karjalanpiirakoita, eli en ihan helpointa mahdollista tuomista valinnut :) Haasteelliseksi niiden tekemisen teki vielä sen, että en ole tehnyt niitä koskaan alusta alkaen itse. Tosin minulla on kyllä sukujuuria Pohjois-Karjalassa ja olen ollut kummitätini/enoni vaimon opissa "karjalanpiirakkakoulussa" joskus 12-vuotiaana, mutta siitä on jo liikaa aikaa! Resepti saatiin netistä ja J:n mummilta, ja valmistamisen aloitin jo kahta päivää ennen, sillä päätin tehdä puuron etukäteen jääkaappiin yön yli odottamaan. Kaikki tarvittavat ainekset löytyi kaupasta melko hyvin, mutta ruisjauho tuotti päänvaivaa. Onneksi häthätään löytyi sentään Bread Mixiä (leipäjauhosekoitusta), jossa oli 30% ruisjauhoja. Oikeita ruisjauhojakin myytäneen jossain erikoistuneissa luomuputiikeissa, mutta niin paljon vaivaa en sentään jaksanut nähdä että olisin lähtenyt urakalla metsästämään.
|
Siinä ne ovat, Australiassa asti tekemäni karjalanpiirakat! |
Piirakat onnistuivat Bread Mixiä ja täysjyvävehnäjauhoja sekoittaen ihan hyvin, mutta laitoin puuroon liian vähän suolaa, ja paistotulos oli hyvin epätasainen koska uudessa asunnossamme on -ärsyttävää- kaasuliesi ja -uuni!! Uunia on hyvin hankala käyttää, ja en saanut liekkiä pysymään päällä en sitten millään (tiedän periaatteessa miten se toimii, sillä meillä oli tällainen uuni eräässä toisessa asunnossa aiemminkin. Epäilen, että uuni on jotenkin viallinen, sillä liekki kuolee omine aikoineen.) Lopulta jouduin paistamaan piirakat uunin grilli-osassa (täällä on siis usein uunissa semmoinen grillitoiminto tai erillinen osionsa) ja paistotulos oli erittäin kehno. ARGH!! Miksei täällä voisi vaan olla ihan tavallista sähköuunia! (Ja tähän joku piirakkamestari voi huomauttaa, että parhaat piirakat tehdään oikeassa leivinuunissa. Itse arvostaisin helppoutta keittiössä ja haluaisin vain tavallisen sähköuunin jossa vain on yksi tai kaksi nappia mitä tarvitsee kääntää!!)
Töihin jotenkin liittyen, ajattelin myös kertoa tällä kertaa ekskursiostani vanhaan toimistorakennukseen keskustassa osoitteessa 333 Collins Street. Tehtäväni oli siis kiikuttaa parina kertana sinne dokumentteja, ja olin haltioissani kun löysin tällaisen "salatun aarteen" keskustan sydämestä :) Rakennuksen alkuperäinen osa on pykätty 1890-luvulla, jolloin siellä toimi Commercial Bank of Australia. Myöhemmin sitä on laajenettu, ja siellä on useiden yritysten toimistoja lukuisissa kerroksessa.
Summary in English
A few weeks ago we had an International Food Day in our company. Everyone was supposed to bring a dish from their cultural heritage. I decided to make Karelian pies, which are a savoury snack made from rice porridge and rye flour. It is not the easiest thing to make! It took me 2 days and I wasn't too happy with the outcome since I put too little salt in it and they didn't bake evenly because of the stupid gas oven. The oven wasn't working properly, I so wish we had just a normal electrical oven like everyone does in Finland. Gas oven is something that I have had to learn to use here in Australia.
I also wrote about a little hidden gem I found in the CBD the other day! I had to bring some documents to an office building in 333 Collins Street. I was delighted when I entered this beautiful building. It has an old vestibule / entrance hall which is built in the 1890s. It looks very magnificient with a beautiful high, rounded ceiling and decorated columns. When you walk across to the hall you come to a corridor with multiple elevator entrances. Each pair of elevators goes to different floors. The elevator call button is a huge golden half-sphere stuck on the wall, and the elevators are paneled with wood inside.
What a nice building!! I am so happy to have found this hidden little place by coincidence. That must be one of the pros of living in a big city like Melbourne. There is always something new and exciting you can find! I want to hear about any hidden gems you have discovered in your favourite cities?
Ai mita ihania herkkuja, ruisjauhoja saa ihan Colesista sielta health food / organic osastolta. Itsella on pari pussia karjalanpiirakoita pakasteessa, taitaapa taytya ottaa sulamaan sinun inspiroimana. Paljon kauniimpia ovat kuin mun tuotokseni :)
VastaaPoistaKiitos Mclehto :) Maku ei ollut ihan yhtä hyvä kuin ulkonäkö (johtuikohan suolan puutteesta) mutta ensi kerralla sitten! Hmm, kuulin kyllä että sieltä osastolta voi löytyä, mutta mieheni ei ainakaan löytänyt muuta kuin Breadmixiä Colesista. Ehkä ei sitten kuitenkaan katsonut oikeasta paikasta. Mutta ainakaan isosta Woolworthsista ei löytynyt mistään hyllystä, että ei niitä hirveän helposti saa.
VastaaPoista